Stefan Bismeijer

Na altijd al een gezonde interesse te hebben gehad in het heelal, was het met de komeet Neowise helemaal raak.
Op zoek naar de komeet vanaf de dijk in Almere kwam ik in contact met de sterrenwacht Almere. Kort na deze kennismaking ben ik donateur geworden van de sterrenwacht.
Sindsdien is de hobby in vogelvlucht geraakt en houd ik me tegenwoordig voornamelijk bezig met Deepsky astrofotografie. 

Messier 42 - Orion nevel 

Ondanks mijn interesse in fotografie houd ik me ook graag visueel bezig, zodra de fotosetup “draait”. Fotografisch heb ik mij tot nu toe vooral gespitst op widefield fotografie, omdat dit een vrij toegankelijke manier is van fotograferen.

Voor visueel waarnemen heb ik 2de hands een 40cm dobson op de kop weten te tikken. Een erg fijn formaat als je opzoek gaat naar de zwakkere objecten maar de telescoop toch nog enigszins makkelijk wilt kunnen vervoeren.

Sinds kort heb ik een Ritchey-Chrétien telescoop waarmee ik ook wat verder het heelal in kan kijken en zal ik mij daarmee gaan bezig houden.

widefield fotografie setup

40cm F4.5 dobson telescoop

8 inch Ritchey-Chrétien

Hieronder vind je een aantal van mijn astrofotos en sfeerimpressies van de evenementen waar ik de afgelopen jaren aan heb deelgenomen. Naast de fotos op deze pagina houd ik ook een instagram account bij waarop ik mijn fotos en verhalen deel.

Heldere avond op het dak bij de sterrenwacht

NGC 6552 -kattenoognevel

IC 405, IC 410 & IC 417 - De vlammende ster nevel, de kikkervisjesnevel en de spinnevel