Sterrenwacht Almere op Festival SPOT Oostvaardersplassen

Gepubliceerd op 1 juli 2021 om 17:28

Waar vroeger de wolken vissen waren en de aarde zee, zal op 10 juli 2021 tussen 12:00-17:00 uur, Festival SPOT plaatsvinden: De natuurparade van de Oostvaardersplassen.

 

De Oostvaardersplassen organiseert door het jaar heen verschillende activiteiten en events om mens en natuur samen te brengen. Festival SPOT geeft een doorkijkje naar alles wat de Oostvaardersplassen te bieden heeft.

Sterrenwacht Almere is gevraagd om invulling te geven aan het onderdeel On The SPOT. Dus heb je altijd willen weten hoe de Zon er echt uitziet? Ben je benieuwd hoe groot de zonnevlekken zijn? Dan is nu je kans. De Sterrenwacht Almere komt met een zonnetelescoop naar het festival SPOT. Je kunt dan direct naar de Zon kijken. Met een normale telescoop kan dat niet, maar met behulp van een speciaal filter is dat nu wel mogelijk.

 

Je kunt natuurlijk vragen stellen als je naar de Zon aan het kijken bent, maar wil je weten hoe warm de Zon is en hoe ver deze van de Aarde staat? Dan kun je deelnemen aan een presentatie die van 13:00-14:00 uur gehouden wordt. Ralph Snel is sterrenkundige en hij kan alles vertellen over de Zon en de planeten. Tijdens zijn presentatie vertelt hij over zonnevlammen en hoe de Zon en ons zonnestelsel is opgebouwd. Heb je vragen over de andere planeten, zoals Mars, dan is nu je kans.

Na de presentatie, om 14:00 uur, kunnen de kinderen samen met een vrijwilliger van de Sterrenwacht zelf een zonnewijzer maken. De zonnewijzer mag mee naar huis genomen worden.

Vanaf 12 uur beginnen we met het tekenen van een hele grote zonnewijzer op de grond. Met behulp van een paal en krijt tekenen we samen met alle bezoekers elk uur een streep op de grond waar de schaduw van Zon te zien is. Zo is aan het eind van de dag zien hoe de schaduw van de Zon is opgeschoven en zijn de uren af te lezen zonder klok.

 

Dus kom zaterdag 10 juli tussen 12:00 en 17:00 uur naar Natuurbelevingscentrum Oostvaarders en geniet van de natuur en de Zon.

Voor meer informatie: Festival Spot Sterrenwacht Almere | Nationaal Park Nieuw Land

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.